Het Welgelegenheidstrio geeft tweede concert aan bewoners

Drie muzikale medewerkers van Huis Welgelegen vormen sinds kort samen een trio. Voorafgaand aan het kerstdiner hebben ze voor het eerst samen opgetreden en zo ontstond het Welgelegenheidstrio. Ze wilden onlangs graag weer eens optreden voor de bewoners en hadden een zonnige middag met de Overtuin als decor. 

14 juli 2021

Drie muzikale medewerkers van Huis Welgelegen vormen sinds kort samen een trio. Voorafgaand aan het kerstdiner hebben ze voor het eerst samen opgetreden en zo ontstond het Welgelegenheidstrio. Het trio, bestaande uit Rosalinde, Renske en Anne Sarah, wilde onlangs graag weer eens optreden voor de bewoners. Zo geschiedde; ze hadden een zonnige middag met de Overtuin als decor.

‘We want more’

Het Welgelegenheidstrio zong onder andere La vie en rose (Edith Piaf), Mag ik dan bij jou (Claudia de Breij) en Jolene (Dolly Parton). Aan het einde van de acht nummers wilde het publiek nog graag een toegift, waarop ze Hou vol, hou vast van BLØF nog een tweede keer zongen. Rosalinde bracht op verzoek ook een van haar eigen nummers ten gehore dat ze schreef met het dagboek van Etty Hillesum in gedachten. Rosalinde: “We hebben best wat tijd en energie in de voorbereiding van het concert gestoken. Het was leuk en gezellig om te doen, zowel het voorbereiding als de uitvoering. Het concert zelf had ook iets verbindend voor mij; dat we daar met z’n drieën vrijwillig op onze werkplek stonden te zingen voor de bewoners, en dat er collega’s en oud collega’s speciaal hiervoor naar werk waren gekomen.”

Welgelegenheidstrio Welgelegenheidstrio

Van de werkvloer naar het podium

Renske: “Nadat we met Kerst ons eerste concert gaven, vonden we het leuk om met elkaar te blijven zingen. Sindsdien oefenen we om de week samen. Zondag mochten we voor onze eigen bewoners een zomerconcert geven in de Overtuin. Ondanks dat we het toch nog wel spannend vonden, merkten we dat het beter ging dan met kerst. We waren beter op elkaar ingespeeld. We merkten aan de bewoners dat ze het leuk vonden om bekende gezichten te zien. Normaal staan we op de werkvloer en nu stonden we in de tuin voor hen te zingen!”

Liefde voor muziek

Anne Sarah: “We hebben ons tweede ‘echte’ concert gegeven. En wat was dit leuk! Weer een hele andere ervaring dan ons eerste concert met kerst. De voorbereidingen voor dit concert waren al lange tijd gaande. Van de nummers bedenken, teksten verdelen, 2e stem toevoegen tot repeteren. Alles hadden we uitgedacht. Zo hadden we dit keer het concert in plaats van akoestisch volledig versterkt gedaan, waardoor de bewoners de muziek nu beter konden horen. Dit zorgde voor meer verbinding tussen ons, de bewoners en de muziek. Dit soort vernieuwingen nemen we samen met onze eigen visie op muziek mee in de volgende concerten. Zo creëren we betere aansluiting bij de interesses en behoeftes van de bewoners. Maar waar het ons vooral omgaat is onze liefde voor muziek te kunnen delen met de bewoners en hun naasten. Aan de reacties na afloop merkten we dat het een succes was geweest. Soms komen dan ook de mooiste verhalen of de leukste herinneringen van mensen naar voren. En dat is waar we het voor doen. Om een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van onze bewoners.”

Welgelegenheidstrio

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.