Lentekriebels bij Koetshuys Erica

Van 12 tot en met 22 april stond woonzorglocatie Koetshuys Erica helemaal in het teken van de lente met de 10-daagse Lentekriebels. De hele week werden de activiteiten hierop aangepast.

26 april 2018

Lentesfeer
De hele locatie werd omgetoverd in de lentesfeer. De huiskamer werd vrolijk versierd met zelfgemaakte tekeningen en de koks verwerkten in hun menu’s heerlijke lente smaken en kleuren. Er stonden diverse uitstapjes in de planning: Tijdens het bezoek naar de Keukenhof genoten de bewoners volop van de bonte kleuren, geuren en een grote variëteit aan lentebloemen. De botanische Pinetum Tuin in Hilversum was iets eenvoudiger, maar ook daar was de ontluikende lente heerlijk. Er was een bezoek aan een prachtig klassiek concert in het Muziekcentrum voor de omroep. Binnenshuis vierden we de lente met een prachtig jazzconcert met versies van bekende lente-evergreens op piano en mondharmonica. Het was of we Toots Thielemans in eigen persoon op bezoek hadden!

Gedichten over de lente
Wist u dat de studio’s in het Koetshuys naar negentien Nederlandse schrijvers vernoemd zijn en dat die bijna allemaal ook over de lente hebben geschreven? We bespraken hun gedichten en proza en er hangt nu naast elke deur een gedichtje of proza van de betreffende schrijver. Tot groot genoegen van de bewoners. Later in de week was er een themabespreking over de tulp en bij de zangmiddag draaide het deze keer natuurlijk om lenteliedjes!  Als afsluiting van de 10-daagse was er een workshop aquarelleren. Na een diapresentatie over beroemde aquarellisten uit de kunsthistorie, gingen de bewoners zelf aan de slag met het thema vlinders. Dit alles onder begeleiding van een docente. We waren verrast over de resultaten, die te zien zijn in een kleine expositie op de locatie.

Namens Wennie Thijs, coördinator Welzijn Koetshuys Erica in Hilversum

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.