Kraamfeest en warm welkom voor puppy Joy

De bewoners van Villa Molenenk in Deventer waren de afgelopen weken in blijde verwachting van hun nieuwe huisdier: puppy Joy. Het hondje is in december geboren en heeft sinds een week een nieuw thuis. Om dit te vieren, werd er een heus kraamfeest georganiseerd.

22 februari 2019

Bewoners als een kind zo blij met nieuwe pup
De pup woont bij het gezin van een zorgmedewerker van Villa Molenenk. Wanneer zij aan het werk is, komt Joy met haar mee. Het gezelschap van een dier heeft een positief effect op ouderen, zowel fysiek als mentaal, en gaat het gevoel van eenzaamheid tegen. Bovendien hebben meerdere bewoners de afgelopen tijd de wens voor een huisdier uitgesproken. Eén bewoonster in het bijzonder is een echte dierenliefhebster. Mevrouw geeft aan dat alles fantastisch wordt verzorgd voor haar, het enige wat zij nog zou kunnen wensen is de warmte en liefde van een hond. Haar wens is nu eindelijk in vervulling gegaan!

Kraamfeestje
De Lhasa Apso teef is nog geen tien weken oud en doet nu gehoorzaamheids- en zindelijkheidstrainingen. Uiteindelijk zal Joy zo’n vijf dagen per week op Villa Molenenk rondhuppelen. Om het hondje welkom te heten, werd er een speciaal kraamfeest georganiseerd. Zo konden alle bewoners kennis maken met de nieuwste bewoner. Het was een hele geslaagde ochtend.

Slingers en gebakjes
Iedereen kwam samen in de gezellig versierde serre. Kleine gebakjes met de foto van Joy erop gingen rond in de grote kring vol met blije gezichten. De bewoners waren erg onder de indruk van de kleine, vrolijke hond. Zelf was Joy helemaal niet onder de indruk van zoveel mensen bij elkaar en ging opgewekt van schoot naar schoot. Tussendoor moesten er natuurlijk wel af en toe buiten plasjes gedaan worden, om de zinnelijkheidstraining door te zetten.

Gezellige ontspanning
De bewoonster die de wens had uitgesproken voor een ‘eigen’ huisdier op Villa Molenenk, straalde helemaal toen ze Joy voor de eerste keer in haar oogjes keek. Ze zei: ‘Ik heb toch niet veel beters te doen, dus vanaf nu vermaak ik me de hele dag gezellig met jou!’ Want binnenkort komt Joy zo vaak als mogelijk naar de woonzorglocatie. Activiteiten in het welzijnsaanbod worden aangepast aan de aanwezigheid van de hond, met wandelingen op het landgoed en andere sociale (bewegings-) activiteiten. Of gewoon lekker bij de bewoners op schoot liggen, bij de haard in de woonkamer. Hoe dan ook, ze zorgt vanaf het eerste moment voor een vrolijke noot.

Welkom Joy!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.