Indonesische kookworkshop en dans op locatie Slingerbosch

Drie bewoners van de woonzorglocatie in Huizen hebben de wens uitgesproken om eens écht Indonesisch te eten. En niet alleen dat, maar ook om aan de bereiding van het eten mee te helpen. De drie dames met deze bijzondere wens, hebben met elkaar gemeen dat ze een stukje Indonesisch verleden hebben.

9 april 2019

Balinese danseressen
Om deze wensen in vervulling te laten gaan, is het team Welzijn van locatie Slingerbosch op zoek gegaan naar een Indonesische kok. En om het geheel nog meer elan te geven, zijn er ook twee Balinese danseressen uitgenodigd om deze avond een optreden te geven. Op een vrijdag in maart was het zover en kon het feest beginnen!

Indonesische kokkin
Kokkin Yvette gaf een Indonesische kookworkshop, waarbij allerlei verse kruiden werden gebruikt. Djahé (gember), koenjit (geelwortel), sereh (citroengras), kentjoer, djeruk purut, djinten, en lombok waren allemaal aanwezig. De heerlijke geuren die het koken met zich meebracht, haalden allerlei herinneringen aan Indonesië bij de bewoners naar boven. Er werd enthousiast meegeholpen door bewoners en familieleden bij het bereiden van de lekkernijen. Er werd gehakt, gesneden en ge-oelekt naar hartenlust en de resultaten logen er niet om!

Complete beleving
De beleving en herinneringen aan Indonesië werden extra versterkt door de opvoering van de dans door de Balinese danseressen van Bali Ayu Budaya. In weelderige, kleurrijke klederdracht voerden zij een prachtige dans op. De dag werd traditioneel afgesloten met een kop koffie en heerlijke Indonesische spekkoek. Wat heeft iedereen met elkaar van deze avond genoten!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.