Ouderen krijgen bij Domus Magnus in Warnsveld persoonlijke zorg en aandacht in huiselijke sfeer

Sinds 2004 bieden wij op zeventien locaties in Nederland kleinschalige, particuliere ouderenzorg aan. Twee van deze, zonder uitzondering, fraaie locaties bevinden zich in Warnsveld: Huis Welgelegen en Huis ter Weegen. Wat maakt het wonen, leven en de geboden zorg hier nou zo prettig?  Wij vroegen het aan locatiemanager Sanne Muurling.

4 oktober 2022

Familieleden van de hoogbejaarde bewoners van Huis ter Weegen en Huis Welgelegen geven vaak aan dat het hier “als een warm bad voelt”, zegt locatiemanager Sanne Muurling. Zij krijgt van haar teamleden vaak opmerkingen terug als: ”Het is onze tweede familie en we voelen ons hier erg thuis.” 

“Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. We werken met vaste teams van ongeveer 25 personen per locatie en schakelen nooit uitzendkrachten in. Dit is prettig voor de bewoners, want zij zijn gebaat bij bekende gezichten. Het zorgt er bovendien voor dat de teamleden zich zeer betrokken voelen bij het wel en wee van de bewoners en hun familieleden. Zij zijn oprecht geïnteresseerd in hoe iemands leven is geweest”, zegt Sanne. 

Spin in het web

Al bijna zeven jaar mag Sanne zich locatiemanager van beide Domus Magnus-locaties in Warnsveld noemen en zij geniet hier met volle teugen van, vertelt zij in haar werkkamer bovenin Huis Welgelegen. “Ik vind het mooi en boeiend om mijn team te coachen, contact te hebben met onder andere ziekenhuizen, thuiszorg, huisartsen en fysiotherapeuten, de kwaliteit van de zorg in de gaten te houden en nieuwe bewoners te werven. Als het nodig is, spring ik ook gewoon bij, zoals laatst toen er iemand van de ontbijtservice uitviel. Ik ben echt een spin in het web, superleuk en heel afwisselend!” 

Even daarvoor heeft Sanne mij de historische woonkeuken en huiskamer (‘Herenkamer’) en ook enkele appartementen laten zien. Deze verschillen qua grootte, uitstraling en inrichting sterk van elkaar. Iedere bewoner heeft er duidelijk zijn of haar eigen unieke stek van gemaakt. De eenpersoonskamers beschikken over een woon- en slaapgedeelte en een aparte badkamer. Vaste bewoners hebben allen de naam in gouden sierletters op de deur. 

Talrijke activiteiten

De site van Domus Magnus vermeldt ‘dat de bewoner centraal staat’. Volgens Sanne blijkt dit in de praktijk op velerlei gebied. Naast de al genoemde gastvrijheid en persoonlijke aandacht spreekt wat dit betreft het brede activiteitenaanbod ook boekdelen. Dit varieert van concerten, creatieve middagen en muziektherapie tot busuitjes en ritjes met de paardentram. Enkele keren per jaar worden ook individuele wensen vervuld zoals het bijwonen van een katholieke mis, bezoeken aan musea in Amsterdam of Ootmarsum, het Arboretum of Gallery Aaldering (‘classic cars’) in Brummen. 

Bewoners van de Warnsveldse locaties kunnen vrijwel dagelijks genieten van door een kok vers bereide maaltijden. “Onze kok kookt in Huis ter Weegen en het eten wordt daarna met de koerier naar Huis Welgelegen gebracht. Als de kok vrij is, maken we gebruik van een cateraar uit Zutphen. Heel soms halen we wel eens een frietje met een snack of Chinees eten, omdat de bewoners dat ook lekker vinden”, zegt Sanne lachend. 

Huis Welgelegen poes

Erehaag

Door de gemiddeld zeer hoge leeftijd van de bewoners (het zijn met name tachtig- en negentigplussers) is het onvermijdelijk dat er soms een bewoner wegvalt. Medewerkers en andere bewoners vormen altijd een erehaag als iemand wordt uitgedragen. Nabestaanden krijgen na het overlijden van hun dierbare een maand de tijd om het appartement in alle rust te ontruimen.  

Prachtige tuinen

Bij zowel Huis ter Weegen als Huis Welgelegen ligt een prachtige tuin. De Overtuin bij Welgelegen, een in 1832 in Engelse landschapsstijl aangelegde tuin, is zelfs een monument. “De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers van de tuingroep van Stichting Warnsveldse Monumenten. De tuin bij Ter Weegen heeft dit jaar een ware metamorfose ondergaan en is mooier dan ooit. Beide tuinen worden regelmatig gebruikt voor onze buitenactiviteiten als jeu de boules, en stoelyoga (ook binnen). Bewoners drinken hier ook graag een kop koffie of thee. Laatst stond er in de Overtuin tot verrassing van de bewoners een poffertjeskraam. Dat was heel bijzonder” Aldus Sanne Muurling.

Door: Rudi Hofman

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.