Goedkeuring voor krachtenbundeling Domus Magnus en Valuas Zorggroep

De fusie tussen Domus Magnus en Valuas Zorggroep is definitief. De voorgenomen fusie is goedgekeurd door de NZa en de ACM. Beide particuliere organisaties zijn gespecialiseerd in wonen en zorgen voor ouderen in unieke huizen in Nederland. Ze fuseren omdat ze in de toekomst nog krachtiger kunnen opereren en ze samen kunnen doorgroeien. De nieuwe organisatie beschikt over 30 kleinschalige huizen verspreid over 8 provincies in Nederland. Bijna 1.500 medewerkers zorgen hier voor ruim 700 bewoners. 

23 november 2022

Particuliere woonzorgorganisaties voor ouderen definitief samen verder

Domus Magnus en Valuas Zorggroep richten zich allebei op unieke kleinschalige particuliere woonzorghuizen voor ouderen. “Door deze fusie ontstaat een sterke organisatie, waarbij het beste van zowel Domus Magnus als Valuas Zorggroep samenkomt. Het is een fusie uit kracht”, aldus Mariska Tichem van Domus Magnus. “Door deze fusie gaan wij kennis en kunde delen wat de zorg voor onze bewoners alleen maar meer zal bevorderen”, zegt Erik van den Boom van Valuas Zorggroep. “Zo neemt onze innovatiekracht fors toe op het vlak van de combinatie van wonen en zorg voor ouderen.” 

Vraag wonen én zorg voor ouderen neemt toe

Nu de bestuurlijke fusie is goedgekeurd door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) en de ACM (Autoriteit Consument en Markt) kijkt het gezamenlijke bestuur naar de integratie van de twee bedrijven. “We gaan het beste uit twee werelden gebruiken”, aldus Van den Boom. “We weten dat de vraag naar wonen én zorg voor ouderen op de wijze zoals wij dat bieden nog verder zal toenemen. Daarom voorzien wij in de nabije toekomst een verdere groei van onze organisatie”. Tichem: “Samen zien we ook fors meer mogelijkheden voor het optimaliseren van onze dienstverlening aan ouderen, onder meer met de inzet van zorgtechnologie. Ook in een krappe arbeidsmarkt hebben we samen meer mogelijkheden om ons verder te onderscheiden als aantrekkelijke werkgever”. 

Landelijk actief

De fusie biedt ruimte voor innovatie in de zorg voor bewoners, maar ook in het werk van de medewerkers. Door de bundeling ontstaat een krachtige aanbieder van particuliere ouderenzorg. Erik van den Boom: “Doordat we in 8 provincies actief zijn, is er bijna altijd een huis van onze combinatie in de buurt aanwezig. Op de arbeidsmarkt krijgen we hierdoor ook een stevigere positie”. Mariska Tichem: “De aanwezigheid reikt van het Gelderse Warnsveld tot het Friese Aldeboarn en van Heemstede tot Oirschot. Onze 30 huizen zijn stuk voor stuk exclusieve locaties. Midden in de stad zoals op de Utrechtse Maliebaan of aan de Amsterdamse Herengracht, maar ook op een landgoed in Zeist of Brummen. Met de fusie worden we echt landelijk actief en is ons aanbod van hoogwaardige particuliere ouderenzorg nog breder geworden.” 

Vooralsnog blijven beide organisaties onder eigen naam actief. De combinatie biedt zorg aan ruim 700 bewoners. De bijna 1.500 medewerkers in de 30 huizen zorgen dagelijks voor de bewoners. 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.