Het Hendrickszhuys genomineerd voor Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Woonzorglocatie Het Hendrickszhuys aan de Herengracht is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019, een initiatief van AT5.

21 mei 2019

Finaleplaats

Wat is het beste of mooiste nieuwbouwproject van Amsterdam? Het antwoord op die vraag komt dichterbij nu de finale om de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019 is losgebarsten. Samen met negen andere projecten maakt Het Hendrickszhuys kans op de prijs. Er is een pakkende video opgenomen waarin twee bewoners over de locatie vertellen. Alle kanshebbende projecten zijn opgeleverd tussen augustus 2017 en augustus 2018.

Het Hendrickszhuys
Het 17e-eeuwse herenhuis in de ‘Gouden Bocht’ is gerenoveerd tot huurappartementen voor ouderen die willen wonen met zorg. De 28 woonzorgappartementen in Het Hendrickszhuys hebben een oppervlakte tussen de 40 en 80 m2, een- twee- en drie kamerappartementen bieden uitzicht op de gracht of tuin. Ze zijn elk voorzien van unieke kenmerken zoals inbouwkasten, ornamenten plafonds, een schouw of dakterras. Alle appartementen hebben in ieder geval een ruime woonkamer met slaapgelegenheid en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Het pand is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen. Alle monumentale elementen zijn gerestaureerd en de bewoners hebben een restaurant, activiteitenruimtes en een tuin van ruim 500 vierkante meter tot hun beschikking. In de tuin staat het oudste koetshuis van de stad.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.