Gluren bij de buren; is het gras groener aan de overkant?

“Klein Engelenburgers” gaan op bezoek bij “Villa Molenenkers”. Van Brummen naar Deventer. Hoe gaat het er daar eigenlijk aan toe? Hoe zijn de bewoners, hoe ziet het pand er vanbinnen uit en welke activiteiten doen zij dagelijks? Een kijkje in de keuken van de buren...

2 mei 2019

Verhuizing
De beslissing om op een locatie van Domus Magnus te komen wonen, gaat niet over een nacht ijs. Net als bij een ‘gewone’ verhuizing; je besluit niet van de ene op de andere dag om ergens anders te gaan wonen. Daar gaat een heel traject aan vooraf. Allereerst moet er de behoefte zijn om naar een andere woonomgeving te gaan zoeken. Bij onze bewoners wordt deze beslissing soms door familie genomen, omdat het zelfstandig thuiswonen niet meer gaat. Ook dan gaat er een zoektocht aan vooraf, want waar is vader en/of moeder het beste af? Dichtbij hun eigen vertrouwde woonplaats en sociale kring, of is het wijzer om een plek dichtbij een familielid te zoeken, zodat deze vaker op bezoek kan komen?

Eerste indruk
Regelmatig wordt er ter oriëntatie bij verschillende locaties een rondleiding gevraagd. De woonzorglocatie kan in een brochure en op de website heel geschikt overkomen, maar hoe ziet het er daadwerkelijk uit? Wat is de eerste indruk, hoe is de ontvangst en welke andere bewoners zijn er? Hoe is de ligging van een locatie en hoe zien de appartementen eruit? Wat wordt er gedaan aan activiteiten, welke zorg wordt er wanneer geleverd en hoe is de sfeer? Belangrijke vragen om bij stil te staan en tijdens gesprekken en een rondleiding achter te komen. Als alles op z’n plekje valt en de bewoner (en de familieleden) de keuze hebben gemaakt, wordt de nieuwe bewoner met open armen ontvangen.

Nieuwsgierig naar andere locaties 
Als een bewoner gewend is aan het wonen bij Domus Magnus en zich de dagelijkse gang eigen heeft gemaakt, wordt regelmatig de vraag gesteld hoe het er eigenlijk op andere locaties aan toe gaat. Er zijn duidelijke verschillen, want elke locatie is uniek in haar soort. De ene locatie bevindt zich middenin de hoofstad, terwijl de andere locatie op een landgoed staat van vier hectare. Maar natuurlijk is het voor bewoners leuker om dat zelf te ervaren. Een goede reden dus om met een aantal bewoners van Landgoed Klein Engelenburg een bezoek te gaan brengen bij Villa Molenenk in Deventer.

Uit lunchen bij de buren
De bewoners zaten eerst wat onwennig bij elkaar in de huiskamer, want een nieuwe omgeving kan ook eerst imponerend zijn. Het gebouw zag er zo nieuw en zo modern uit! Bij het plaatsnemen aan de tafel werd er ook wat getwijfeld. Zoek je samen een eigen plekje, of ga je bij mensen zitten die je nog niet kent? Gelukkig gebeurde dat laatste wel en al gauw waren de bewoners met elkaar in gesprek. Er werden veel overeenkomsten geconstateerd, bijvoorbeeld in de kwaliteit die Domus Magnus eigen is. De gastvrijheid is een pluspunt, ook daar zijn de bewoners het over eens. En er zijn verschillen. De appartementen van Villa Molenenk zijn doorgaans groter dan die in Brummen. Sommige appartementen hebben daar zelfs een eigen balkon met uitzicht op de enorme tuin, wat als erg fijn wordt ervaren. En dat de kok op de locatie in Deventer in een open keuken aan het werk is, vinden de bewoners praktisch en goed voor de beleving.

Oost west, thuis best?
Bij terugkomst op Klein Engelenburg waren de Brummense bewoners bijzonder positief over hun bezoek aan de andere locatie. Volgens hen ziet het er allemaal erg mooi en nieuw uit en zijn de bewoners en het team zeer hartelijk. Wel waarderen ze de charme van het oude landhuis van Klein Engelenburg. En dat is inderdaad een duidelijk verschil. Klein Engelenburg is een oud, monumentaal gebouw. Voor sommigen is dat doorslaggevend bij het kiezen van een nieuwe woonplek. Gelukkig maar dat die keuze er is. De bewoners van Villa Molenenk komen binnenkort voor een lunch naar Klein Engelenburg. We zijn benieuwd wat hun reactie zal zijn.

Bent u nieuwsgierig en wilt u zelf eens een rondleiding ervaren? Plan dan vrijblijvend een bezichtiging met ons in.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.