Domus Magnus vierde de Poëzieweek: een daverend succes, zo bleek

Tijdens de Poëzieweek werden er in Nederland en Vlaanderen allerlei activiteiten georganiseerd rondom poëzie. Zo ook bij Domus Magnus. Er stonden verschillende creatieve activiteiten voor de bewoners gepland. Het hoogtepunt was natuurlijk de concerttour ‘Het is overal – poëzie op muziek’ en het bekijken van de videoclip die hiervoor op locatie Slingerbosch is opgenomen.

5 februari 2019

Rijmen op Landgoed Klein Engelenburg 
Tijdens de Poëzieweek werd er heel wat gerijmd in Brummen. De vrijdagochtend begon al direct met een mooi en ontroerend concert van ‘Het is overal – poëzie op muziek’. Ook in de huiskamers kan het niemand zijn ontgaan dat iedereen druk was met dichten en gedichten. Bewoners waren erg enthousiast en wezen bezoekers op de mooie vlaggenlijn met allerlei gedichten. Er worden nog steeds gedichten aan toegevoegd. We delen er één van de bewoners zelf:

Gebroken wit,
de lucht waar sneeuw in zit.
Lippen kleuren blauw.
Onder de muts van de winterse kou.
We dromen van schaatsen en sleeën,
zoals we dat vroeger deeën.
Met een potseke op onze kop,
vangen we de winter op.

Dichten met een kopje thee
Op zondag zijn de bewoners van locatie Slingerbosch de dag gestart met het maken van ‘elfjes’. Dit is een eenvoudige dichtvorm die bestaat uit 11 woorden. De bewoners kregen de smaak te pakken en zelfs tijdens de lunch werd er een elfje gemaakt over een mandarijn. De bewoners moesten hier zelf erg om lachen. Uiteindelijk was het onderstaande elfje favoriet:

Juf
Zo lief
Waar ben je?
Hier of daar of…
Zoek?

Concerttour ‘Het is overal – poëzie op muziek’
Tussen 1 februari en 3 februari vonden er maar liefst acht ‘poëzie op muziek’ voorstellingen plaats op verschillende Domus Magnus locaties. Dichter Minke Maat droeg haar gedichten voor terwijl pianist en componist Fanuel Coenraad deze van muziek voorzag. Samen met zangeres Sylvana Oosterhoff uit Rotterdam en violiste Jessie Kamp uit Amersfoort heeft dit kwartet laten zien en horen hoe poëzie op muziek klinkt. De concerten duurden ongeveer een uur, maar de tijd vloog voorbij. De poëzie en de muziek raakte en ontroerde het publiek zichtbaar. Allerlei emoties kwamen bij de bewoners én bij de dichteres en muzikanten naar boven. Een verzorgende na één van de optredens: ‘De bewoners hebben zo genoten! Aan tafel heerste een enorme stilte, ze zaten echt na te genieten. Het was prachtig, ook ik heb ervan genoten!’

In 3 dagen werden er 8 concerten gegeven in 6 steden: Landgoed Klein Engelenburg in Brummen, De Boschstede in ’s-Hertogenbosch, De Sterreschans in Nijmegen, De Uylenburgh en Het Hendrickszhuys in Amsterdam, Villa Walgaerde en Koetshuys Erica in Hilversum en Slingerbosch in Huizen.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.