Bericht 1: Domus Magnus scherpt maatregelen rond coronavirus verder aan

Op vrijdag 28 februari j.l. informeerde Domus Magnus de bewoners, contactpersonen en medewerkers over de alertheid op alle woonzorglocaties met betrekking tot het coronavirus. Gezien de actuele situatie in Nederland en de gewijzigde adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), plaatsen wij de update van dinsdag 10 maart ook op onze website.

10 maart 2020

Opvolgen van RIVM-adviezen
Voor iedereen blijven handhygiëne, hoesten in de elleboog, éénmalig gebruik van papieren zakdoekjes en zo min mogelijk verplaatsen belangrijk. Aanvullend is het dringende advies om ‘géén handen te schudden’ toegevoegd. Al deze adviezen volgen wij bij Domus Magnus strikt op, net als dat wij dit verwachten van alle aanwezigen en bezoekers op onze woonzorglocaties.

Sociale contacten beperken en vermijden
Het oprukkende coronavirus vraagt van Domus Magnus als zorgorganisatie om de continuïteit en veiligheid van zorg aan de bewoners nauwlettend in de gaten te houden. Om die reden zijn er naast de opgelegde adviezen nog een aantal extra maatregelen genomen. Domus Magnus vraagt aan de bewoners om onnodige sociale contacten te vermijden en uitstapjes op korte termijn te beperken. Ook bezoek van externen (zoals bijvoorbeeld familie, de kapper, fysiotherapeut, etc.) aan onze locaties vragen we al bij milde klachten van verkoudheid, hoesten of koorts niet langs te komen. Wanneer er wel bezoekers van buitenaf de locaties betreden, dienen zij de eerdergenoemde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Regionaal
De situatie verschilt per regio. Dit betekent dat de maatregelen per locatie kunnen verschillen. Hetgeen hierboven beschreven is, geldt voor alle Domus Magnus locaties. Omdat de verspreiding van het coronavirus in Noord-Brabant het snelst verloopt, gelden op locatie De Boschstede in ‘s-Hertogenbosch aanvullende afspraken en verzoeken. Bewoners van deze locatie adviseren wij voorlopig om niet of zo min mogelijk naar buiten te gaan. Wij vragen familie en ander bezoek om weg te blijven wanneer er sprake is van verkoudheidsklachten. Het is namelijk wenselijk dat het bezoek van externen aan deze locatie zich echt tot een minimum beperkt.

Klantevenementen geannuleerd
Naar aanleiding van het advies dat het RIVM heeft uitgebracht ten aanzien van het coronavirus zijn de open dagen, tijdens de Ontdek de Zorg Week op zaterdag 21 maart, op onze woonzorglocaties Benvenuta, De Magistraat, De Sterreschans, Huis ter Weegen en Huis Welgelegen uit voorzorg geannuleerd. Dit betreft ook de officiële opening van Het Sint Jozefpaviljoen in Gouda. Op heel korte termijn vinden er ook geen rondleidingen voor geïnteresseerden meer plaats bij De Boschstede. Daarnaast worden eventuele familieavonden, met uitzondering van het Multidisciplinair overleg (MDO), op alle locaties geannuleerd.

Domus Magnus neemt met deze aangescherpte maatregelen haar verantwoordelijkheid richting de bewoners en medewerkers.

Vragen?
Mocht u meer informatie nodig hebben dan bent u zeer welkom om contact op te nemen via 085-0645910 of communicatie@domusmagnus.com.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.