Bericht 4: Update verscherping en verlenging maatregelen coronavirus

Op maandag 23 maart heeft het kabinet nieuwe maatregelen geïntroduceerd en bestaande maatregelen verlengd in de strijd tegen het coronavirus. Domus Magnus houdt u middels dit bericht op de hoogte over de gevolgen hiervan voor onze woonzorglocaties.

24 maart 2020

Concerten en evenementen
Evenementen tot in ieder geval 1 juni komen te vervallen, ook als het gaat om bijeenkomsten met minder dan honderd personen. Dit betekent dat alle georganiseerde evenementen en activiteiten op locatie met externen (denk bijvoorbeeld aan de wekelijkse concerten en beweging onder begeleiding van een fysiotherapeut) tot 1 juni geen doorgang vinden. Wel bieden wij alternatieven aan, zoals een concert of stoelyogales via de beamer.

Social distancing
Domus Magnus streeft ernaar om zoveel mogelijk ‘social distancing’ op te volgen, oftewel sociale onthouding. Waar mogelijk wordt er voldoende afstand van elkaar gehouden. Dit geldt voor medewerkers onderling, voor medewerkers en bewoners en voor bewoners onderling in de centrale ruimtes. In de praktijk is het niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld bij de verzorging en verpleging van de bewoners, maar de afstand wordt toegepast waar het mogelijk is. Zoals in een eerder bericht al vermeld werd, is bezoek aan onze woonzorglocaties niet mogelijk. Ook verzoeken wij onze bewoners om de locatie enkel te verlaten wanneer dit strikt noodzakelijk is. Rondleidingen aan geïnteresseerden worden op een later moment gepland. Zorghotelgasten kunnen terecht in onze zorghotelappartementen maar krijgen vooraf een strenge screening om uit te sluiten dat zij verdachte symptomen vertonen.

Vervangend digitaal contact
Om contact met dierbaren te houden wordt op onze woonzorglocaties het beeldbellen goed benut en enorm gewaardeerd. Wij vinden het belangrijk dit digitale contact op afstand te stimuleren. Op veel van onze locaties is beeldbellen met familieleden en dierbaren inmiddels een vast onderdeel van het dagprogramma geworden.

Berichtgeving
Op onze website plaatsen wij onder de tab ‘actueel’ de belangrijkste berichtgeving met betrekking tot het coronavirus door. Bewoners en familieleden/zaakwaarnemers houden wij daarnaast per email op de hoogte. Mocht informatie u onverhoopt niet bereiken, neem dan contact op met communicatie@domusmagnus.com.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.