Bewoners van Domus Magnus ontvangen persoonsgerichte zorg in een veilige omgeving. Oud worden zoals u dat wenst, op een plek waar u zich veilig voelt. Daar streven en handelen wij elke dag naar. Op deze pagina leest u meer over de zorg die Domus Magnus biedt.
Iedere bewoner van Domus Magnus krijgt een eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV’er) toegewezen. Deze medewerker is het vaste aanspreekpunt voor u en uw familie. Hij of zij coördineert alles rondom uw zorg- en welzijnsbehoeften en werkt hierbij nauw samen met eventuele andere zorgprofessionals zoals de huisarts of fysiotherapeut.
De driehoek bewoner, familie en/of zaakwaarnemer en zorgverlener staat bij Domus Magnus centraal. Wij hechten veel waarde aan afstemming, betrokkenheid en persoonlijk contact en heten uw dierbaren altijd welkom. Familieleden of mantelzorgers houden wij daarnaast dagelijks op de hoogte via Caren Zorgt, een online platform dat communicatie op een laagdrempelige manier mogelijk maakt. Familieleden of mantelzorgers lezen via Caren onder hoe uw dag is verlopen.
De overheid stimuleert ouderen om langer thuis te blijven wonen. Hierdoor wordt de zoektocht naar een nieuwe woonplek vaak uitgesteld en is de zorgvraag vaak complex op het moment dat een verhuizing toch in beeld komt. Om die toenemende zorgzwaarte goed op te vangen en de juiste deskundigheid te bieden, maakt Domus Magnus gebruik van professionele zorgteams en een specialistisch behandelteam. Dit team biedt specifieke medische behandeling en aanvullende zorg op onze locaties. Het behandelteam biedt extra kennis en aandacht voor een bewoner wanneer de zorgzwaarte de huisartsgeneeskundige zorg overschrijdt. Het team ondersteunt bij vraagstukken op het gebied van behandeldiensten en kwaliteit van zorg. Veel diagnostiek gebeurt in huis waardoor het vaak niet nodig is om naar een ziekenhuis te gaan. Dit geeft onze bewoners en hun dierbaren veel rust.
Omringd worden door liefdevolle aandacht is voor iedereen belangrijk, met name wanneer u de regie over uw leven langzaam kwijtraakt. Vaste gezichten en duidelijke routines zorgen voor een veilig gevoel. Ook bij de inrichting van onze woonzorglocaties en de innovaties die we omarmen houden we rekening met bewoners met cognitieve problemen.
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich continu blijven ontwikkelen. Daarom besteden we veel aandacht aan (bij)scholing en toetsing. We bieden al onze medewerkers een diversiteit aan (verplichte) trainingen en cursussen die ze direct in de praktijk kunnen toepassen. Onze zorgteams worden daarnaast begeleid door kwaliteitsverpleegkundigen en GZ-psychologen.
Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.