Bewoonster Mevrouw In ‘t Veld over haar hobby

Het doel van onze kunst- en cultuuractiviteiten is om bij te dragen aan zingeving en kwaliteit van het leven van onze bewoners. Vooral voor mensen met dementie is schilderen of tekenen fijn, omdat je dit heerlijk alleen kunt doen zonder prikkels van buitenaf. De vitaliteit komt terug en daarmee de levenszin, de eigenwaarde en het zelfvertrouwen. Onze bewoonster Mevrouw In ‘t Veld* is 85 jaar heeft dementie en woont nu 2,5 jaar bij één van onze locaties. Lees in dit artikel waarom zij zo gelukkig wordt als zij bezig is met haar hobby schilderen.

*De mevrouw op de foto en in de video is niet mevrouw In ’t Veld

“Door te schilderen kan ik ontspannen en uit ik mijn gevoelens”

“Toen ik merkte dat ik dingen begon te vergeten en het me moeite kostte om de dagelijkse gang van zaken thuis te organiseren, had ik geen idee wat mij en mijn kinderen te wachten stond. Het bleek dat ik zorg nodig had, dit was ik helemaal niet gewend. Een zelfstandig leven lijden en met niemand rekening houden, als onafhankelijke vrouw was dat wat ik bereikt had in mijn leven.”

De eerste maanden in het woonzorgcentrum waren niet altijd even gemakkelijk voor mevrouw In ‘t Veld en haar verwanten. Ineens was ze hulpbehoevend geworden. Omdat mevrouw In ’t Veld vanuit haar eigen huis naar een eigen appartement verhuisde, ging de overstap geleidelijk.

“Natuurlijk was het wennen, ik moest mijn huis na 35 jaar verlaten, ik kon gelukkig veel spullen meeverhuizen en woon nu in mijn eigen royale appartement. De laatste jaren had ik mij geheel toegewijd aan schilderen. Ik was zo blij dat ik dit mee kon nemen naar het woonzorgcentrum. Het eerste jaar heb ik misschien wel 50 schilderijen gemaakt, het centrum heeft nu alle muren vol hangen met mijn schilderkunst. En mijn medebewoners bewonderen mijn werk dagelijks. Het is zo leuk om hier complimenten over te ontvangen.”

Doordat de overstap niet altijd even makkelijk was en de dementie nog niet geheel in een gevorderd stadium, bracht haar de hobby schilderen veel voordelen. Het gaf houvast en betekenis aan het leven. Gelukkig heeft het verzorgingshuis voldoende mogelijkheden om een klein atelier te huisvesten.

 

“Door te schilderen kan ik ontspannen en uit ik mijn gevoelens”

“Ik denk echt dat mijn gevoelens geuit worden op de doeken. Het geeft mij de rust die ik nodig heb.”

Kunnen wij u verder helpen?

Wilt u meer weten over wonen en welzijn op een van onze woonzorglocaties? Vraagt u dan gerust een brochure aan.

Ja, ik ontvang graag een brochure

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.