Mijnheer Pieterse over zijn hobby

Het doel van onze kunst- en cultuuractiviteiten is om bij te dragen aan zingeving en kwaliteit van het leven van onze bewoners. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat wordt vergeten. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken met andere bewoners. Onze bewoner Meneer Pieterse is 83 jaar lijdt aan vasculaire dementie en woont nu 5 jaar op onze locatie De Magistraat.

“Dagelijks geniet ik volop van mijn favoriete klassieke muziek”  

villa molenenk piano

“In mijn leven staat muziek centraal. Jarenlang heb ik zelf diverse instrumenten bespeeld en gaf ik leiding aan een orkest. Bij fijn oud worden wil ik, nu het nog kan, dagelijks het maximale uit het leven blijven halen. Doordat ik samen met gelijkgestemden op een prettige manier woon, voel ik mij een gelukkig mens.”

Het woonzorgcentrum waar mijnheer Pieterse woont past niet iedereen, vooraf vindt er een intakegesprek plaats, waarbij gekeken wordt naar individuele wensen en interessegebieden. Op deze manier woont men altijd samen met gelijkgestemden. Er zijn maar liefst 31 verschillende woonzorglocaties door heel Nederland, waarbij er ook onderscheid gemaakt wordt in kleinschalige zorg. Dit werkt in de praktijk namelijk beter voor mensen met een grotere zorgvraag.

“Mijn medebewoners zijn vaak creatief, kunstzinnig en houden net zoals ik van (klassieke) muziek. Hierdoor hebben wij gedeelde interessegebieden en genieten gezamenlijk van muziek die wordt afgespeeld. Er wordt hier namelijk veel aandacht aan besteed en de welzijnsmedewerkers lijken hier wel op geselecteerd. Je zou het een ‘way of life’ kunnen noemen. Waarbij gekeken wordt naar culturele identiteit. In de gezamenlijke ruimtes staat een BeleefTV met een rijk aanbod aan albums, op een Ipod heeft een zorgmedewerker voor mij een afspeellijst samengesteld, er is wekelijks een zorg-zangeres aanwezig en iedere week een geweldig concert.”

Met name de zorg-zangeres weet hoe ze mensen met geheugenproblematiek en dementie kan prikkelen en daardoor een mooie dag brengt. Samen zingen of het horen van muziek helpt namelijk als praten niet meer verbindt. Naast haar wekelijkse bezoek is het ook mogelijk om als extra service de zangeres op individuele basis in te huren.

“Mijn wens is om nog zo lang mogelijk zelfstandig naar muziek te blijven luisteren en vooral gezond te blijven. Ik sta vroeg op, dat ben ik gewend, en doordat ik een vast dagelijks programma volg, kan ik goed invulling aan de dagen geven.”

Domus Magnus woonzorg

"In mijn leven staat muziek centraal"

“Mijn wens is om nog zo lang mogelijk zelfstandig naar muziek te blijven luisteren en vooral gezond te blijven."

Kunnen wij u verder helpen?

Wilt u meer weten over wonen en welzijn op een van onze woonzorglocaties? Vraagt u dan gerust een brochure aan.

Ja, ik ontvang graag een brochure

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.