De bewoners van Villa Molenenk wanen zich in Mallorca

Een aantal personeelsleden is al op vakantie geweest en een aantal personeelsleden gaat nog op vakantie. Tijdens de koffiepauze worden er met het personeel onderling en met de bewoners samen, vakantieverhalen uitgewisseld. Foto’s van mobiele telefoons worden aan elkaar getoond en het zindert van opmerkingen als: 'Wauw wat mooi, een geiser' (IJsland).

31 juli 2018

En onze bewoners? Die gaan niet meer zomaar op een verre reis. De meesten hebben het geluk gehad dat ze in hun lange leven een aantal mooie reiservaringen hebben kunnen opdoen. Ze luisteren desalniettemin vol aandacht naar onze verhalen en we proberen ze te betrekken bij de kleine en grote avonturen die we hebben beleefd en hopen te gaan beleven op de locatie.

De bewoners van locatie Villa Molenenk zijn met z’n allen naar Mallorca geweest en hebben geluisterd naar het verhaal van Chopin. Hij heeft een tijdje op dit Spaanse eiland gewoond. Nee, ze zijn natuurlijk niet echt naar Mallorca geweest. Maar de middag dat Klaas Bakker zijn diavoorstelling, met live-pianospel, heeft gegeven op Villa Molenenk, heeft hij ons echt naar dit verre oord meegevoerd. Hij kwam al vroeg om zijn grote professionele scherm op te stellen en om de serre te verduisteren. Een aantal bewoners heeft dit met fascinatie gadegeslagen en was onder de indruk. Wat hij allemaal aan materiaal tevoorschijn toverde uit het kleine autootje waarmee hij vanuit Amsterdam naar Deventer was afgereisd, getuigde van een grote efficiëntie. De voorstelling die hij vervolgens gaf was interessant, mooi en vermakelijk. En op die ene vrijdagmiddag in juli zaten we zomaar met z’n allen ademloos te genieten van de prachtige beelden, verhalen en geluiden uit Mallorca. Naast verhalenverteller is Klaas in eerste instantie een geschoold pianist en vertolkte hij Chopin en werken van een aantal Spaanse componisten. Dit doet hij op een mooie sprankelende, dromerige manier. Maar ondertussen kregen we ook de schoonheid van het eiland te zien en konden we op deze geheel unieke wijze toch nog een stukje vakantiegevoel bij de bewoners brengen.

Touroperator
Klaas Bakker is eigenlijk de ‘touroperator’ van Domus Magnus. Met zijn afwisselende programma’s is hij inmiddels een vertrouwde gast bij verschillende locaties van Domus Magnus. We gaan in 2018 onder zijn leiding nog een mooie wintertour maken, geheel in kerstsfeer. In 2019 voert hij ons naar Parijs en naar Wenen en met een beetje geluk ook nog naar Venetië. Helaas moeten we dan afscheid nemen, Klaas gaat met pensioen. Uniek in zijn soort zal het moeilijk zijn om een vervanger te vinden. Gelukkig maken we ook foto’s tijdens de reizen. Dan gaan we in plaats van een optreden gewoon lekker ouderwets nagenieten en foto’s plakken!

Voor meer informatie over Klaas kunt u terecht op www.stichtingtouche.nl  

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.