Lionsclub uit Zutphen op stap met de bewoners van Huis Welgelegen

Op 11 maart was het zover: de Lionsclub uit Zutphen ging op stap met de bewoners van Huis Welgelegen. In het kader van NL Doet, een jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag in Nederland, wilden de leden van de Lionsclub onze bewoners een fijne dag bezorgen. 

20 maart 2023

Lionsclubs zetten zich in om anderen te helpen. Met 1,4 miljoen leden zijn zij al meer dan 100 jaar wereldwijd actief. Nederland kent meer dan 400 clubs met ruim 10.000 Lions. Elke Lionsclub kiest zijn eigen project. Veel clubs zetten zich in voor lokale doelgroepen, zoals kwetsbare jongeren of mensen met een beperking. Zo helpt Lionsclub uit Zutphen de bewoners van Domus Magnus Huis Welgelegen in Warnsveld.

Om 9:30 uur zaten de bewoners klaar en kwamen de mannen van de Lionsclub aan. Het was goed te merken aan de sfeer in huis dat er wat bijzonders ging gebeuren en iedereen had er zin in, ook al was het voor een enkele bewoner ook best een beetje spannend. Na een kop koffie vertrokken om de beurt de bewoners met hun begeleider. Een van de bewoners ging naar Enschede om daar rond te kijken in de nieuwe wijk die is opgebouwd na de vuurwerkramp. Ze kwamen als laatste weer terug in Warnsveld en hadden een mooie ochtend gehad. Onderweg hadden ze nog ergens wat gedronken en uitgebreid met elkaar gesproken!

Twee andere bewoners gingen met twee Lions naar de kinderboerderij Malkenschoten in Apeldoorn. Ze houden erg van dieren en de natuur en waren enthousiast over hun uitstapje! Weer een andere bewoner ging op haar scootmobiel met haar begeleider op de fiets naar kasteel Hackfort. De dag ervoor was er veel sneeuw gevallen, maar door het zonnige weer waren de wegen alweer goed begaanbaar. Het was een leuke rit en mooie bestemming! Nadat ze wat gegeten en gedronken hadden, kwamen ze terug in Huis Welgelegen.

Een van onze bewoners die zelf altijd een bakkerij in Rotterdam heeft gehad, ging naar bakkerij Van Zuylen. Ze werd hartelijk welkom geheten en mocht achter de schermen kijken hoe het er tegenwoordig aan toegaat. Ze heeft het fantastisch gevonden! Een andere bewoner ging met een van de Lions naar Doesburg om het Lalique museum te bekijken en natuurlijk gezellig koffie te drinken! Een andere bewoner bezocht met haar partner en twee Lions het landgoed dat van haar familie is geweest en onderhouden werd door haar partner. Ze kwam terug en vertelde met een lach op har gezicht dat ze het fijn had gevonden!

Voor de bewoners die niet mee op stap konden, waren er mooie bloemen en een speciale opname van een concert van André Rieu, die we cadeau kregen van de Lionsclub. Tijdens een gezamenlijke lunch in Huis Welgelegen werden verhalen en foto’s uitgewisseld. De bewoners hebben dankzij de Lionsclub echt een heerlijke dag gehad!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.