Herinneringen aan vroeger tijdens de Zomerweek van Huis Welgelegen

Voor de bewoners van Huis Welgelegen organiseerde het Welzijnsteam een Zomerweek. Een week met allerlei activiteiten die de bewoners een speciale zomerse beleving gaven en ze mee terug nam naar de zomers van vroeger.

30 juli 2020

Barbecue en bioscoop

De Zomerweek begon op maandag met een barbecue met heerlijke frisse salades. Buiten op het terras stond een lange, mooi gedekte tafel waaraan bewoners en enkele medewerkers met elkaar genoten van het eten en de heerlijke zomeravond. Het huis was versierd in zomerse sfeer en voor een echte strandvakantie-beleving hadden we een groot strand- en zeelandschap geschilderd en opgehangen. Met elkaar schreven we een zomergedicht dat bestond uit persoonlijke herinneringen aan de zomers van vroeger. De dag daarop waren het de films die centraal stonden. Er werden typische zomerfilms vertoond van vakantielanden waar bewoners soms jarenlang naartoe gingen. Uiteraard onder het genot van popcorn en frisdrank. Op woensdag beschilderde de ‘huiskunstenares’ Annewiets Stavast samen met de bewoners kleine vaasjes gevuld met gekleurde hartjes, als dank voor de goede zorgen door de medewerkers in de coronatijd. Een heel mooi gebaar na zo’n roerige periode.

Een rit met de paardentram

Donderdag stond er een rit met de paardentram op het programma, een bijzondere ervaring voor de bewoners. In een langzaam tempo, met het rustgevende geluid van de paardenhoeven op de achtergrond, reden we een mooie tocht door de omgeving. Eén van de dames in de tram vond dat het wat langzaam ging, totdat ze zich weer realiseerde dat er paarden voor de tram liepen. Ze kon er hartelijk om lachen. Een andere bewoner die zijn jeugd heeft doorgebracht op de boerderij, mocht plaatsnemen op de bok. Het riep prachtige herinneringen bij meneer op. Eenmaal thuis raakte hij er niet over uitgepraat. Op vrijdag werd de Zomerweek afgesloten met een concert door de Gloerich Family Band, een gezin dat bestaat uit vier leden die vrolijke Dixieland jazzmuziek spelen. Al bij het eerste lied zat de stemming er goed in en zorgde de opzwepende muziek voor klappende en dansende bewoners.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.