Dementie in Theater ‘Dag Mama’ op Wereld Alzheimer Dag 2018

Op vrijdag 21 september 2018 is het Wereld Alzheimer Dag. In de week rondom deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan dementie. Om deze reden komt theaterstuk ‘Dag Mama’, de veelgeprezen voorstelling over omgaan met dementie, op 21 september naar locatie Landgoed Klein Engelenburg in Brummen.

12 september 2018

De voorstelling ‘Dag Mama’ 
De makers van ‘Dag Mama’ zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is aan dementie. Het stuk speelt zich af in de nieuwe woonzorgomgeving van een moeder. In het stuk komen de werelden van een moeder, een dochter en de zorgprofessional samen. In mei 2018 zagen alle medewerkers van Domus Magnus ‘Dag Mama’ tijdens de jaarlijkse personeelsdag. Zij kropen in de huid van de mens met dementie en waren het unaniem eens: hier moest een vervolg op komen. Het is bijzonder dat verwijzers, familieleden, geïnteresseerden en oud-zorghotelgasten van vijf Domus Magnus-locaties in Oost-Nederland de mogelijkheid hebben het programma samen bij te wonen en te beleven.

De impact van dementie 
Dagelijks zien de medewerkers dat dementie niet enkel een enorme impact heeft op de bewoner zelf, maar ook op andere betrokkenen (zoals familieleden), collega’s en hun onderlinge relatie. Daarom vertolkt ‘Dag Mama’ álle partijen in de voorstelling. Ieders worsteling wordt zichtbaar, begrijpelijk en hanteerbaar. Duidelijk is dat de betrokkenen van de bewoner en zorgprofessional van onschatbare waarde zijn voor de mens met dementie, én elkaar.  Deze theaterlezing met interactieve workshop geeft alle partijen belangrijke inzichten, handvatten en omgangsvormen die aansluiten bij de belevingswereld en het beschadigde brein van de mens met dementie.

Helpt u ook mee? 
Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is het zelfs één op de drie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking, zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen dementie hebben. Niet alleen ouderen krijgen hiermee te maken, ook mensen op jongere leeftijd kunnen dementie krijgen. Omdat er nog geen geneesmiddelen bestaan, is er veel onderzoek nodig. En dus veel geld.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.