De warme en waardevolle toevoeging van een gastvrouw in Huis Welgelegen

De gastvrouwen zijn er ter ondersteuning van de zorgmedewerkers tijdens het spitsuur op Huis Welgelegen. Zij zorgen voor een goed gesprek, het nodige vertier of juist rust, net waar de bewoners op dat moment behoefte aan hebben. Ze zijn onmisbaar, daar is iedereen het over eens.

2 februari 2021

Het regent en er staat een koude wind als ik uit de auto stap op weg naar mijn werk. Maar als ik Huize Welgelegen binnenstap, is daar die gezellige warmte en het zachte geroezemoes van een aantal bewoners. Dit huis straalt rust, gezelligheid en warmte uit. Ik voel een intense tevredenheid en ervaar het als een voorrecht om hier te mogen werken als gastvrouw.” Deze woorden zijn van Lobke, één van de twee gastvrouwen die vanaf eind september 2020 bij Domus Magnus werken.

Spitsuur

De gastvrouwen zijn er ter ondersteuning van de zorgmedewerkers rondom de spitsuur-momenten op Huis Welgelegen. Dat is tussen 17.00 uur en 21.00 uur. Zij ondersteunen in praktische taken rondom eten en drinken en hebben daarnaast extra aandacht voor de bewoners. De gastvrouwen helpen het avondeten opdienen,  vergezellen de bewoners aan tafel en houden de gesprekken opgang. Ook helpen ze met het eten waar dat nodig is.

Sjoelen, Rummikub en warme chocolademelk

Nadat de tafels zijn afgeruimd, is er tijd voor koffie, warme chocolademelk of een kopje thee. In de huiskamer is er tijd en aandacht voor een gesprekeen potje sjoelen of Rummikub. Bewoners die normaal gesproken na het eten weer naar hun kamer gaan, blijven dan langer in de woonkamer hangen. Bij de bewoners die al wat verder in het proces van dementie zijn, is er tijd om aandachtig te luisteren naar de wirwar van woorden en zinnen die na een tijdje luisteren soms steeds helderder lijken te worden. Onze gastvrouw Rosalinde, die in het dagelijks leven muzikant is en op huis Welgelegen één keer per maand belevingsconcerten geeft, maakt regelmatig zachtjes muziek op haar gitaar als er genoeg woorden gesproken zijn. Bewoners komen zo tot rust en bij de bekendere melodieën van vroeger zingen ze soms zachtjes mee.

Een fijne avond

De gastvrouwen hebben de tijd en rust om extra aandacht te geven aan bewoners die graag op hun kamers blijven. Juist in de privésfeer van de eigen kamer komen soms heel persoonlijke verhalen naar boven. Het is aan alles te merken dat onze gastvrouwen hun werk met zeer veel liefde, betrokkenheid en enthousiasme verrichten. Dit maakt dat de avonden voor onze bewoners rustig en plezierig verlopen en de dag in alle rust kan worden afgesloten.
Gastvrouw Huis Welgelegen

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.