Domus Magnus is een kleinschalige woonzorgorganisatie waar de bewoners centraal staan. Er wordt ruimschoots rekening gehouden met de persoonlijke wensen en mogelijkheden van onze bewoners. Gehoord en gezien worden, dit is volgens ons de essentie. Ouderen leven bij Domus Magnus in een eigen particulier zorgappartement, hier hebben zij de privacy en comfort zoals zij dat gewend zijn. Echter het sociale aspect is net zo belangrijk. Doordat wij er écht voor onze bewoners zijn, weten wat ze nodig hebben. Hierdoor is het niet alleen fijn wonen, maar ook prettig om bij Domus Magnus te leven.
Bent u benieuwd naar onze kleinschalige woonzorglocaties en hoe onze bewoners zich hier voelen? Bekijk dan zeker onze (korte) films die een goede impressie geven van het leven in een particuliere zorgvilla of lees de persoonlijke ervaringsverhalen van onze bewoners.
De knoppen hiernaast kunt u gebruiken om – vrijblijvend – een brochure aan te vragen of een rondleiding te laten inplannen op een van onze woonzorglocaties. U bent van harte welkom!
Onze zorg voor ouderen richt zich op het welbevinden van de bewoners. Wij bieden onze bewoners waar nodig, een luisterend oor. Belangrijke momenten hierbij zijn de dagelijkse maaltijden. Een gezonde en voedzame maaltijd begint met creëren van een prettige en ontspannen omgeving, waarbij iedereen zich thuis voelt.
Daarbij hoort ook dat wij onze bewoners stimuleren om de maaltijden gezamenlijk te nuttigen. Onze medewerkers eten regelmatig gezellig mee. Naast de gezelligheid, geeft het ons de mogelijkheid om individuele ondersteuning te bieden waar nodig. We zorgen daarmee voor een fijne maaltijdbeleving.
Inspraak van bewoners op de maaltijden wordt altijd gewaardeerd. Onze koks bereiden op bijna alle locaties ter plekke een hoogwaardige maaltijd. Hierdoor zijn zij zichtbaar en in staat om van tijd tot tijd te toetsen wat de wensen van de bewoners zijn. Op een aantal locaties zijn zelfs menucommissies waarin u uw ideeën kunt inbrengen.
Al onze locaties zijn voorzien van gemeenschappelijke ruimtes, waaronder vaak meerdere woonkamers. In deze ruimten worden iedere dag activiteiten georganiseerd door een ervaren team van activiteitenbegeleiders en waar nodig met ondersteuning van vrijwilligers en professionals van buitenaf. Op veel locaties staat bijvoorbeeld bloemschikken op het programma, hier kunnen vrienden, kennissen en familie aan deelnemen. Deze activiteit is niet alleen leuk voor de bewoner, het siert ook het huis. Wij proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van seizoensbloemen. Het is altijd prachtig om te zien hoe de omgeving ervan opfleurt, ook is het leuk om te zien hoe trots onze bewoners zijn, omdat ze zelf een bijdrage hebben geleverd aan de aankleding van hun leefomgeving.
Daarnaast staat er op de locaties altijd een kast vol met (bord)spellen. Zowel individueel als in groepsverband is er, voor de liefhebbers, dagelijks tijd om een spel te spelen. Het team van welzijn heeft hiervoor een vast aantal vrijwilligers, activiteitenbegeleiders en vaak zelfs een coördinator Welzijn. Er zijn ook locaties waarbij de bewoners zelfstandig bridgen en een ware bridgeclub in stand weten te houden.
Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.